آموزشي آموزشي .

آموزشي

ورزش‌هاي كم تحرك براي دوران نقاهت بعد از بيماري

علم ورزش | چگونه يك برنامه ورزشي منظم داشته باشيم؟
يوگاي ترميمي به عنوان يكي از ملايم‌ترين و در عين حال مؤثرترين اشكال ورزش در دوران نقاهت شناخته مي‌شود. اين سبك از يوگا برخلاف انواع معمول آن، بر انجام حركات بسيار ساده با حمايت كامل بدن و تمركز بر تنفس و آرامش تأكيد دارد. در اين روش، استفاده از ابزارهاي كمكي مانند بالشتك‌هاي مخصوص، بلوك‌هاي يوگا، پتوهاي تا شده و حتي ديوار به عنوان تكيه‌گاه، به فرد اجازه مي‌دهد بدون فشار آوردن به بدن، از فوايد يوگا بهره‌مند شود. اين ويژگي، يوگاي ترميمي را به انتخابي ايده‌آل براي افرادي كه دوره نقاهت پس از بيماري‌هاي شديد يا جراحي‌ها را مي‌گذرانند، تبديل كرده است.
حالت‌هاي ساده‌اي مانند وضعيت كودك (با بالشتك زير پيشاني و سينه)، درازكش به پشت با پاهاي بالا گرفته شده روي ديوار يا نشستن با پشت به ديوار و پاهاي كشيده، از جمله حركات پايه اين سبك هستند. هر حالت معمولاً بين ۲ تا ۵ دقيقه حفظ مي‌شود كه اين مدت زمان به عضلات و مفاصل فرصت مي‌دهد به تدريج شل و رها شوند. محيط تمرين بايد آرام، نسبتاً گرم و عاري از عوامل حواس‌پرتي باشد. استفاده از موسيقي ملايم يا صداي طبيعت مي‌تواند به ايجاد فضايي آرامش‌بخش كمك كند. تنفس عميق ديافراگمي بخش جدايي‌ناپذير اين تمرينات است و به اكسيژن‌رساني بهتر به بافت‌ها كمك مي‌كند.
براي شروع، ۱۰ تا ۱۵ دقيقه تمرين در روز كافي است. در صورت احساس هرگونه ناراحتي، درد يا سرگيجه، بايد فوراً وضعيت را تغيير داد يا تمرين را متوقف كرد. استفاده از ويديوهاي آموزشي معتبر يا شركت در كلاس‌هاي ويژه يوگاي ترميمي تحت نظر مربي مجرب مي‌تواند به يادگيري صحيح حركات كمك كند. تنفس بايد در تمام مدت آرام، عميق و منظم باشد. بهتر است اين تمرينات با معده خالي يا حداقل ۲ ساعت پس از غذا انجام شود. استفاده از لباس‌هاي گشاد و راحت كه حركت را محدود نكنند، اهميت ويژه‌اي دارد.
فوايد يوگاي سبك در دوران نقاهت بسيار گسترده است. اين تمرينات نه تنها به بازگرداندن تدريجي انعطاف‌پذيري و قدرت عضلاني كمك مي‌كنند، بلكه تأثير عميقي بر كاهش استرس، اضطراب و بهبود كيفيت خواب دارند. يوگاي ترميمي به تعادل سيستم عصبي خودمختار (سمپاتيك و پاراسمپاتيك) كمك مي‌كند كه معمولاً در طول بيماري دچار اختلال مي‌شود. با پيشرفت بهبودي، مي‌توان مدت تمرينات را به ۲۰ تا ۳۰ دقيقه افزايش داد و حركات پيچيده‌تري را با حمايت ابزارها اضافه كرد. ثبت احساسات و پيشرفت‌ها در دفترچه مي‌تواند به مشاهده بهبود تدريجي كمك كند. اين تمرينات مي‌توانند پايه‌اي عالي براي بازگشت به فعاليت‌هاي روزمره و ورزش‌هاي شديدتر در آينده باشند.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ساعت: ۰۷:۵۵:۳۷ توسط:Tokyo موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :